Informatie

Geschreven door
 Labee Advocaten; hoofdsponsor van het AVK Amersfoort.
Datum
 09-08-2014
Categorie
Keistad Advocaten Amersfoort

Het AVK is nog steeds ‘hip’, maar heeft wel een naamsverandering ondergaan. Het voetbaltoernooi gaat nu door het leven als het Labee Advocaten Amersfoorts Voetbal Kampioenschap 2014. Uiteraard waren er gisteren vooral tevreden gezichten toen de handtekeningen onder het contract werden gezet. ,,Wij waren al subsponsor,” vertelt Lucas Kruiswijk, die samen met Susanne van de Ven en Maaike Goes het advocatenkantoor runt. ,,Het AVK leeft erg in Amersfoort en ons kantoor is lokaal georiënteerd.”

De organisatie van het AVK is blij dat ze op deze manier dezelfde kwaliteit als in de afgelopen jaren kunnen waarborgen. ,,Ons doel was om het voetbal op een hoger niveau te brengen, dat is wel gelukt,” stelt bestuurslid Piet Hoek tevreden vast. ,,Het AVK wordt steeds serieuzer genomen.” Het speelschema is deze zomer vrijwel hetzelfde als die van een jaar terug. Alleen is de finale-avond iets anders vertelt Evert Nawijn, die namens het organiserende CJVV aanwezig is. ,,Vorig jaar begon de finale tegelijk met de tweede helft van de strijd om de derde en vierde plaats. Dat wilden wij niet, daarom begint de finale nu om 20.30 uur.”

Boottocht

Wel nieuw is dat er op de finaledag een boottocht wordt georganiseerd voor de sponsors. ,,Die behoefte was er vanuit de clubs,” aldus Hoek. ,,Voor kleine clubs is het vaak moeilijk om voor zo’n bijeenkomst de boel op te tuigen, daarom doen wij dat als organisatie.”

‘Steeds serieuzer’

De stichting AVK kan dat ook makkelijk doen, want zij staan in nauw overleg met de clubs uit de Keistad, die steeds beter gaan samenwerken als gevolg van het convenant dat is afgesloten. Ondertussen worden ook SO Soest en Roda’46 bij het overleg betrokken. ,,Dat is een beetje het olievlekaspect,” stelt stichtingsvoorzitter André Hielckert. ,,We hebben gekeken naar de clubs buiten Amersfoort die we het meest tegenkomen. Als deze samenwerking een succes wordt, dan kunnen we misschien meer clubs hiervoor uitnodigen.”

Deze samenwerking is nog geen opstapje naar een uitbreiding van het deelnemersveld. Hielckert. ,,Dat ligt nog ver weg, het gaat nu vooral om de onderlinge samenwerking.” Ook het vrouwenvoetbal heeft nog geen plek gevonden op het AVK. ,,Er zijn in Amersfoort maar zeven clubs die vrouwenteams hebben. Daarvan waren er maar vier die mee wilden doen en één trok zich later terug. Dat is gewoon te weinig.”

Voor de clubs is het AVK dit jaar nog interessanter, want vorig jaar viel het finale weekeinde tegelijk met de start van het districtsbekertoernooi. Die wedstrijden beginnen nu een week later. Nawijn: ,,Niemand hoeft nu te kiezen, iedereen kan met de sterkste ploegen aantreden tijdens het AVK.”

Over precies zeven weken is al weer de aftrap van het Amersfoorts Voetbal Kampioenschap 2014. Op de velden van CJVV strijden de

dertien Amersfoortse clubs om de stadseer. De organisatie is er helemaal klaar voor om er weer een mooi voetbalfeest van te maken. Gisteren werd bekendgemaakt dat Labee Advocaten zijn naam aan het toernooi verbindt.

Door: Peter Pos
Foto: Rodney Kersten
Bron: Algemeen Dagblad