Informatie

Geschreven door
 Keistad Advocaten
Datum
 18-01-2019
Categorie
Strafrecht

Bezuinigingen op de rechtsbijstand

U heeft vast meegekregen dat op diverse plekken in het land afgelopen week advocaten hebben geprotesteerd tegen de steeds verdergaande bezuinigingen op de gefinancierde rechtsbijstand. Die bezuinigingen treffen ook ons kantoor en daarmee onze cliënten. Het is figuurlijk “twee voor twaalf” en we moeten nu actie ondernemen om het tij nog te kunnen keren en de toegang tot het recht te waarborgen.

Wij staan hier in niet alleen. Onze confrère, mr. Sander Janssen, heeft in een brief aan de algemeen directeur van de Raad voor Rechtsbijstand, de heer mr. drs. J.H. Gerritsen, kenbaar gemaakt dat, in zaken waarin geen vergoeding wordt toegekend voor te verrichten werkzaamheden, geen werkzaamheden meer verricht zullen worden. Van ons kan niet verwacht worden dat we voor niets, of zelfs op onze eigen kosten, werkzaamheden verrichten. Klik hier om de brief van mr. Janssen te lezen.

Ons kantoor zal dit voorbeeld in strafzaken volgen. Eendracht maakt macht!

Dat betekent niet dat we geen strafzaken aannemen of geen bijstand in strafzaken meer zullen verlenen, in tegendeel! Wij zijn uitermate gedreven om op hoogstaand niveau rechtsbijstand te blijven verlenen. Echter, om die bijstand te kunnen waarborgen is een redelijke vergoeding nodig zodat wij ook in staat zijn onze noodzakelijke kosten te betalen en geen verliezen lijden op zaken waar dat thans wel het geval is.

Xander Sijmons

Hester Seton